«Έντονη αποδοκιμασία» για τις εξελίξεις γύρω από το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής | xronos.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

«Έντονη αποδοκιμασία» για τις εξελίξεις γύρω από το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

13/03/23 - 16:07
«Έντονη αποδοκιμασία» για τις εξελίξεις γύρω από το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης κατασκευής σύγχρονης υποδομής υγείας στον τόπο μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει «την έντονη αποδοκιμασία του» για το θέμα του διαγωνισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ο οποίος απέβη δυστυχώς άκαρπος.

Στην ανακοίνωση ο ΙΣΡ τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη ο Νομός μας να αποκτήσει νέο σύγχρονο Νοσοκομείο. Ολόκληρο το κείμενο:

«Ο νομός Ροδόπης χρειάζεται γρήγορα ένα σύγχρονο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του νομού μας, καθώς το ήδη υπάρχον νοσοκομείο είναι πλέον ξεπερασμένο,  πολύ παλιό και το σημαντικότερο με πολλά στατικά προβλήματα, καθώς ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1970. Τότε ήταν στολίδι αφού ήταν το πιο καινούριο και υπερσύγχρονο Νοσοκομείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ωστόσο, σήμερα οι χώροι δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών για τους οποίους κατασκευάστηκε γιατί τώρα πλέον καλείται να καλύψει ιατρικά πληθυσμό 120.000 ατόμων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να πραγματοποιηθεί, επειγόντως, αρωγή και από την ίδια την Πολιτεία επικουρικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ώστε να μπορέσει γρήγορα να υλοποιηθεί το αρχικό σχέδιο της κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Δεν χωρούν άλλες αναβολές στην ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr