Μικροκομοτηναίικα 03-03-2023 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 03-03-2023

03/03/23 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 03-03-2023

Την ώρα του εθνικού πένθους που μετράμε τόσους νεκρούς, επειδή περισσεύει η πολιτική υποκρισία, που εύκολα σε λίγες ημέρες θα μετατραπεί σε χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ελλάδα του μέλλοντος, στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας, καλό είναι να διατηρήσουν το ρητό, ότι η σιωπή, ειδικά τώρα, είναι χρυσός.
Και ειδικά όταν δεν έχουν να πουν και τίποτα σημαντικό, η να πράξουν κάτι χρήσιμο. Και να αναλογιστούν και τι δεν έπραξαν μέχρι τώρα, με τόσες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν εδώ και μία 20ετία, να εκσυγχρονίσουν πολλά και να ξεμπερδεύουμε με το κακό παρελθόν.
Σε θέματα διαφάνειας, δημόσιας διοίκησης, με κλείσιμο άχρηστων οργανισμών, με την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου, που είναι αυτονόητο εδώ και δεκαετίες βέβαια, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενίοτε για λόγους επιχειρηματικών συμφερόντων, κυρίως των αξιώσεων που αφορούν τις οδικές μεταφορές με άλλα μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, ή γιατί άλλες κυβερνήσεις λειτούργησαν ως υποχείρια των συνδικαλιστικών αιτημάτων διαχρονικά, χαϊδεύοντας αυτιά ψηφοφόρων.
Όσο για τις περισπούδαστες τηλεοπτικές αναλύσεις, τις τηλεδίκες που ξεκίνησαν ήδη, με ελαφρά την καρδία και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, ή τους δαιμόνιους δήθεν ρεπόρτερ που ανακαλύπτουν τα πάντα τώρα, είναι ένα αρρωστημένο φαινόμενο στο βωμό της τηλεθέασης, που το έχουμε ζήσει αρκετές φορές.
Που ξεχνιέται βέβαια σε λίγες μέρες και η κατάσταση συνεχίζει ως έχει. Φαινόμενα που έπρεπε να καταγγέλλονται έγκαιρα και να αποκαλύπτονται στην ώρα τους, αποκρύπτονται επιμελώς για χρόνια. Και τα ανακαλύπτουν όλοι, όταν συμβεί ένα τραγικό συμβάν.
Ο εθνικός ναρκισσισμός όμως ιδιαίτερα των πολιτικών, να ωραιοποιούν καταστάσεις και να επαινούν τα έργα, τις ημέρες τους και τα καλά, αποκρύβοντας επιμελώς τις αδυναμίες, τα λάθη και τα κακά που θα πρέπει να διορθώσουν, είναι μια τακτική του παρελθόντος.

Και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά σε αυτή τη χώρα, να μετασχηματιστεί, να μπουν νέες προτεραιότητες, να τελειώνουμε με το κακό παρελθόν, τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας μηχανής, που πολλοί τη χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ή τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.


Από την ανακοίνωση του συλλόγου φίλων της «Φενέρμπαχτσε δυτικής Θράκης», πληροφορούμαστε ότι διορθώθηκε η αρχική απόφαση του ειρηνοδικείου και ο σύλλογος πλέον ακυρώνεται και δεν υφίσταται στη Ροδόπη.
Οι ίδιοι μιλούν βέβαια για υπόθεση κλεισίματος σε βάρος του συνδέσμου τους και προσπαθώντας να δικαιολογηθούν αναφέροντας ότι ιδρύθηκε στα πλαίσια των νόμων της Ελλάδας και δεν έχει συμμετάσχει σε καμία εργασία, ή δραστηριότητα εκτός του καταστατικού.
Θεωρώντας μάλιστα ότι έγιναν στόχος με βάσιμες αξιώσεις και προκαταλήψεις. Και καταλήγουν ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει, ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλος.
Για την ταμπακιέρα όμως δεν λένε κουβέντα. Ότι οι διαμαρτυρίες έγιναν με βάση το γεγονός ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει ο όρος δυτική Θράκη. Αφού η Θράκη είναι μία και ενιαία στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
Η δυτική Θράκη που επικαλούνται είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από την πλευρά της Τουρκίας και κάποιων κατηργημένων συλλόγων, για τους δικούς τους προφανείς λόγους διπλωματικής εκμετάλλευσης.
Όπως ξεχνούν να μας αναφέρουν και ποια ήταν η σκοπιμότητα και η χρησιμότητα ενός συλλόγου, όταν ήδη υπήρχε παρόμοιος σύλλογος Φενέρμπαχτσε στην περιοχή μας. Μήπως απλώς ήθελαν, να κατοχυρώσουν και νομικά τον όρο δυτική Θράκη;

Και τώρα όπως αφήνουν να εννοηθεί προφανώς είναι διατεθειμένοι και ικανοί να το φθάσουν σε ανώτατα δικαστήρια, ακόμα και στον Άρειο Πάγο και το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ;


Είναι γνωστή η τακτική και λογική, με την οποία λειτουργούν ορισμένοι τέτοιοι σύλλογοι στην περιοχή μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία στρεβλή εικόνα περί διώξεων και δικαιωμάτων, άσχετα βέβαια αν πρόκειται για ένα καθαρά αθλητικό σύλλογο φίλων μιας τουρκικής ομάδας.
Και δικαίωμά τους βέβαια είναι να δημιουργούν όποιο σύλλογο θέλουν, αλλά χωρίς πονηρίες και διπλωματικά μηνύματα, αν θέλουν πραγματικά να λειτουργήσει ο σύλλογος και όχι κάτι άλλο. Και για να το καταφέρουν αυτό υπάρχει μια απλή πρόταση, που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.
Θα μπορούσαν λόγου χάρη να απαλείψουν τον όρο «δυτική», και να τον ονομάσουν σύλλογο φίλων Φενέρμπαχτσε Θράκης και να τελειώνει η ιστορία. Γιατί δεν το πράττουν; Δεν το επιθυμούν και για ποιο λόγο άραγε;
Ο καθένας βέβαια ασχολείται με τα δικά του βάσανα και με θέματα ελάσσονος σημασίας. Πάντως μας κάνει εντύπωση που οι φίλοι της ενταύθα «Φενέρμπαχτσε στη δυτική Θράκη» όπως θέλουν να ονομάζονται, δεν πήραν καν χαμπάρι τι γίνεται στη γειτονική Τουρκία.

Όπου η επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στο πλαίσιο της Superleague της χώρας, σημαδεύτηκε με πλήθος αντιδράσεων των οπαδών των ομάδων της Μπεσίκτας και της Φενέρμπαχτσε, εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.


Με συνθήματα χιλιάδες οπαδοί των ομάδων, κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, σε μία ανοιχτή διαμαρτυρία κατά των αρχών και δείχνοντας τη δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο αλλά και οι οπαδοί τους. Φώναζαν ότι φθάνουν τα ψέματα και η εξαπάτηση εδώ και 20 χρόνια.
Και φυσικά οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, δεν γίνονται μόνο στα γήπεδα. Αλλά ήδη άρχισαν να ορθώνουν ανάστημα και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ξεπερνώντας το φόβο των απαγορεύσεων, των απειλών, των συλλήψεων και των τιμωριών, που εφαρμόζονται συνήθως.
Και ποια ήταν η αντίδραση των αρχών, όπως του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του ακροδεξιού συνεταίρου του Ντεβλέτ Μπαχτσελί; Θεώρησαν τα γεγονότα αυτά και την κριτική που τους ασκείται με τα συνθήματα ανεύθυνα και παράλογα.
Και φυσικά για να λύσουν τον Γόρδιο Δεσμό, απαγόρεψαν την είσοδο των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε, στα γήπεδα που παίζει η ομάδα τους. Τι λένε για όλα αυτά οι φίλοι της αγαπημένης ομάδας του τούρκου προέδρου στην περιοχή μας;
Δεν ενοχλούνται με τη φασιστική απαγόρευση οπαδών να συμμετέχουν στα γήπεδα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ δεν προβαίνουν σε έκτροπα, παρά μόνο διαμαρτύρονται με συνθήματα; Για την ολιγωρία και τον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτών από τον φονικό σεισμό, με χιλιάδες νεκρούς;

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr