Μικροκομοτηναίικα 08-03-2023 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 08-03-2023

08/03/23 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 08-03-2023

Με απόντα φυσικά το δήμαρχο για άλλη μία φορά, πραγματοποιήθηκε η δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Ίασμο και υπερψηφίστηκε το αίτημα για έγκληση κατά του δημάρχου για παράβαση καθήκοντος. Παρά τη διαφορετική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την υπαναχώρηση του υποψηφίου Ιμάμ Τζανέρ, ενώ είχε προσυπογράψει για να έρθει αυτό το θέμα στη συνεδρίαση.
Πάντως μετά από καιρό έγινε δημοτικό συμβούλιο που προσλαμβάνει πλέον άλλα χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος θα απέχει φαίνεται και δεν πρόκειται να έρθει σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο και η αντιπολίτευση θα βάζει τα δικά της θέματα μαζί με τους 7 συμβούλους της διοικούσας παράταξης.
Είναι τόσα πολλά τα παράξενα και πρωτόγνωρα που ενδεχομένως δεν τα έχουμε συναντήσει άλλη φορά. Μια ουσιαστικά ακέφαλη παράταξη επιλαχόντων συμβούλων στη διοίκηση να λειτουργεί εν συγχύσει, με όποιο τρόπο βέβαια μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο σχήμα, μέχρι να πάμε σε εκλογές.
Χωρίς να υπάρχει μία δημοτική αρχή που να αποφασίζει για το μέλλον, για τα προγράμματα του δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Υποβαθμίζοντας συνεχώς τη λειτουργία του δήμου και χάνοντας ευκαιρίες και χρήματα.
Εξάλλου πέρασε και ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλίες του υπουργείου και του πειθαρχικού οργάνου για να πάρουν αποφάσεις, να δώσουν λύσεις, ή να ενημερώσουν έστω τι μέλλει γενέσθαι.
Και την καίρια ευθύνη για την υποβάθμιση του δήμου πλην του δημάρχου, την φέρουν και η Αποκεντρωμένη αλλά και το αρμόδιο υπουργείο. Βασιζόμενοι μάλλον σε φήμες περί δημιουργίας προβλημάτων με τη μειονότητα προεκλογικά.
Πλανώνται όμως, αφού φαίνεται ότι ρήγμα υπάρχει στις σχέσεις του δημάρχου όχι μόνο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους υπαλλήλους, αλλά και με τους χριστιανούς και με τη μειονότητα. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια όπως πληροφορούμαστε τα τείχη να πέσουν από μέσα. Και όχι μόνο με τη συνεδρίαση αυτή.

Γιατί προφανώς οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν απομείνει και μάλιστα έχουν έρθει από αντικατάσταση άλλων, με πολύ λίγες ψήφους, λειτουργούν οριακά, αισθάνονται εγκλωβισμένοι και ίσως πάρουν και οι ίδιοι την απόφαση να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση.


Οι δημοκράτες και υπέρμαχοι της αλήθειας, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εύθικτοι για τα πάντα και οι μονίμως αντιδρώντες σε όλες τις αποφάσεις της Ελληνικής πολιτείας, μπορούν να μας εξηγήσουν πώς συμμετέχουν σε ένα άτυπο όργανο, χωρίς νομική υπόσταση, όπως είναι η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας»;
Και μάλιστα με μέλη που ανήκουν σε όλα τα κόμματα, όλων των αποχρώσεων, με δημάρχους και βουλευτές. Δεν έχουν ιδεολογικές διαφορές και τα βρίσκουν μεταξύ τους; Σε ποιο επίπεδο και τι κουβεντιάζουν όμως;
Και γιατί τέτοιου τύπου συνεδριάσεις θα πρέπει να παραμένουν μυστικές και να μην το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες; Έτσι και στην προχθεσινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν πάλι οι δύο γνωστοί δήμαρχοι, Αρριανών και Μύκης, περιφερειακοί σύμβουλοι και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Ξάνθης, από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Συμβουλευτικής που είναι φυσικά ο ψευτομουφτής Κομοτηνής. Που γνωρίζουν πολύ καλά ότι λειτουργεί ως ένα πολιτικοθρησκευτικό πρόσωπο.

Και προσπαθεί να εκφράσει τη γραμμή του προξενείου, πέραν των κομμάτων και των χρωμάτων, για να δώσει γενικότερες κατευθύνσεις στη διεκδίκηση των μειονοτικών ζητημάτων, αλλά και στην στήριξη που θα πρέπει να παρέχει στις εκλογικές διαδικασίες, σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο σε εκλεκτούς και συνεργάσιμους.


Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το άτυπο όργανο, αποδέχονται τον όρο «τουρκική μειονότητα» και όχι μουσουλμανική. Και παίρνουν μέρος σε αυτές τις συνεδριάσεις, μιας επιτροπής που λειτουργεί σαν ένα κλειστό κλαμπ ημετέρων.
Κυρίως για να σχεδιάσει τρόπους και μεθόδους επηρεασμού της μειονοτικής ψήφου και δημιουργίας μίας κοινής ατζέντας διεκδίκησης των γνωστών μειονοτικών ζητημάτων, από όλο το φάσμα της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.
Και προφανώς ότι συζητείται εκεί μέσα εμπίπτει στον νόμο της omerta, της απόλυτης σιωπής. Δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σύλλογο, ή μία συμβουλευτική όμως που να συνεδριάζει ανοιχτά, να παίρνει θέσεις και να βγάζει ένα δελτίο τύπου για το τι συζητήθηκε εκεί μέσα;
Και γιατί αλήθεια θα πρέπει να κρατιούνται κρυφά κι μυστικά όσα συζητούνται εκεί μέσα; Δεν είναι νόμιμα, δημοκρατικά και ηθικά αυτά που λένε; Μήπως δεν γίνεται και για το καλό της μειονότητα όπως επικαλούνται; Τι σημαντικό έχουν να κρύψουν;
Άρα έχουν μία διπλή ατζέντα και ένα διπλό πρόσωπο, ανάλογα το τι υποδύονται. Άλλο πρόσωπο και θεωρίες όταν ασκούν τη θεσμική τους ιδιότητα και διαφορετικό ως μέλη της Συμβουλευτικής.
Παλαιότερα βέβαια τα μέλη της Συμβουλευτικής ήταν πολύ πιο περισσότερα και αγκάλιαζαν όλους τους αιρετούς, πολιτικούς κι αυτοδιοικητικούς. Κι έτσι υπήρχαν διαρροές για το τι συζητήθηκε σε κάθε συνεδρίαση.
Αλλά φαίνεται ότι απομακρύνθηκαν σταδιακά πολλοί, που δεν ήταν πρόθυμοι και συνεργάσιμοι. Και όσοι δεν αποδέχονταν τον πολιτικοθρησκευτικό ρόλο του προέδρου ψευτομουφτή και τις εντολές του.
Που θέλει να κινούνται όλοι με την καθοδήγηση του στη γραμμή του προξενείου, ως μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, άσχετα σε ποιο κόμμα ανήκουν. Ένα σύστημα καθοδήγησης που κρατά δεκαετίες.

Κι αν κάποιος από όλους τους παρευρισκόμενους έχει αντίρρηση σε όλα αυτά, πολύ θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τι συζητούν και αποφασίζουν στις συνεδριάσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής.


Ποιος γνωρίζει αλήθεια και μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι και μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική, που εφαρμόζεται στην περίοδο των απανωτών κρίσεων; Και θέτουμε αυτό το ερώτημα προεκλογικά.
Αν κι οι ΗΠΑ βρίσκονται μακριά μας, ήδη εκεί με απόφαση της κυβέρνησης, κόπηκαν μαχαίρι σε μια ημέρα όλα τα επιδόματα που δίνονταν σε ειδικές κατηγορίες πολιτών ως ενίσχυση, στους φτωχούς με μικρό εισόδημα.
Και ήδη 30 εκατομμύρια κάτοικοι, οδηγούνται πλέον σε απόγνωση. Όλα αυτά με το πρόσχημα ότι περάσαμε πλέον το μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία και την ενεργειακή κρίση και επανερχόμαστε στην καθημερινότητα. Και έτσι δεν δικαιολογείται η συνέχιση των επιδοματικών πολιτικών.
Και αναρωτιόμαστε και εμείς εδώ στη χώρα μας, με την ίδια δικαιολογία δεν θα σταματήσουν και εδώ οι επιδοματικές πολιτικές; Και τότε τι μέλλει γενέσθαι; Αφού ούτε η αγορά έχει εξισορροπήσει, αλλά κι οι τιμές συνεχίζουν να είναι υψηλές σε καύσιμα και προϊόντα.
Αφού δεν υπήρξε καμιά γενναία πολιτική μείωσης των φόρων ή εξορθολογισμού των τιμών. Μάλλον σταδιακά και κατά ομάδες θα οδηγηθούν πολλοί με μαθηματική ακρίβεια σε μία νέας μορφή φτώχειας.
Αφού η ακρίβεια παντού θα έχει παγιωθεί ως μια φυσιολογική πλέον κατάσταση, χωρίς επιδόματα και με πολύ μικρούς μισθούς σε σχέση με αυτούς στην ΕΕ, που προσπαθούν να μας συγκρίνουν, ανεπιτυχώς βέβαια.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr