Κ. Μητσοτάκης: Στα 780€ (μικτά) ο νέος κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου | xronos.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κ. Μητσοτάκης: Στα 780€ (μικτά) ο νέος κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

18/03/23 - 8:00
Κ. Μητσοτάκης: Στα 780€ (μικτά) ο νέος κατώτατος  μισθός από την 1η Απριλίου

Αύξηση 9,4% από 1η Απριλίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου, θα αυξηθεί στα 780 ευρώ (μικτά). Υποστήριξε ότι δεν έχει αυταπάτες και γνωρίζει πως «η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα».

Εξειδικεύοντας τα μέτρα, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι παράλληλα αυξάνονται και 19 επιδόματα όπως της ανεργίας, της μητρότητας και άλλα. Το επίδομα ανεργίας φτάνει πλέον τα 479 ευρώ.

«Η νέα αύξηση, προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό» γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός και παράλληλα αναγνώρισε ότι: «Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr