Κοσμοσυρροή αγροτών στην Κομοτηνή για τη νέα ΚΑΠ | xronos.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Κοσμοσυρροή αγροτών στην Κομοτηνή για τη νέα ΚΑΠ

18/03/23 - 8:00
Γιάννης Κυριαζής

Πλήθος κόσμου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, καθώς πραγματικά το θέμα «καίει» τον αγροτικό κόσμο

Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027. Πρόκειται για ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου με θέμα: «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027–Αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί σε μια νέα εποχή». Στην εκδήλωση πέραν των ενδιαφερομένων αγροτών που το θέμα τους “καίει”, βρέθηκαν και πολιτικοί όπως οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκπροσώπησε ο Κομοτηναίος αντιπρόεδρος Κυριάκος Μπαμπασίδης και η γενική διευθύντρια Όλγα Μωραΐτου.


Ο κος Μπαμπασίδης δήλωσε πως «ακόμα και τώρα δεν έχουμε πλήρως τις εφαρμοστικές διατάξεις για να έχουμε την ακριβή εικόνα. Δίνουμε όμως πληροφορίες, μαζεύουμε ερωτήματα και βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο».


Όπως ενημέρωσε ο κος Μπαμπασίδης στις 10 Περιφερειακές Διευθύνσεις που έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανά την Ελλάδα, θα διοργανωθούν και οι αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις, όπως συνέβη στην Κομοτηνή.

Σε σχετική ερώτηση του «Χ» για το τι απορίες έχουν κυρίως οι αγρότες υπό τη φόβο να μην “χαθούν” χρήματα από επιδοτήσεις, απάντησε ο κόσμος «έχει τις απορίες και τις αμφιβολίες του γιατί πρόκειται για την τσέπη του. Πρόκειται για τον σχεδιασμό που κάνει για τα χρήματα που παίρνει ως ενίσχυση για να προχωρήσει με καλύτερα δεδομένα στο επάγγελμά του. Τα κυριότερα ερωτήματα είναι να καταλάβουν ποια είναι τα νέα δεδομένα και ποιες οι νέες υποχρεώσεις».

Αναλυτικότερα, οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν ήταν:
-«Οι Άμεσες Ενισχύσεις στο Στρατηγικό Σχέδιο (ΣΣ) της νέας ΚΑΠ», Παρασκευή (Βιβή) Τυχεροπούλου, προϊσταμένη της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-«Παρεμβάσεις ΣΣ ΚΑΠ στην Αγροτική Ανάπτυξη», Σοφία Χατζηπαντελή, στέλεχος της Μονάδας Προγραμματισμού και Δικτύωσης, της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής παρεμβάσεων αγροτικής ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ.

-«Μεθοδολογία ελέγχων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027–Τεχνικές παρακολούθησης», Ηλιάδου Μαρίνα, προϊσταμένη του Τμήματος Τηλεπισκόπισης και Γεωπληροφοριακών Συστημάτων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-«Ευκαιρίες ανάπτυξης στον Αγροτικό τομέα», Χρήστος Καρελάκης, καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr